Queens Alaska koolvis: Witvis met de smaak van de zee

Veel populaire witvissoorten zijn afkomstig uit de aquacultuur, maar Queens biedt ook graag een witvis aan die wild gevangen is.

De populaire Alaska koolvis komt van nature voor in de hoge koude wateren van de Stille Ocean. Alaska is daarom de perfecte plek om deze veelvoorkomende vis te vangen. Jaarlijks wordt een streng quotum vastgesteld waaraan de trawler-vissers zich moeten houden. Hierdoor blijft de visstand ruimschoots op niveau en wordt de natuur beschermd. Het is daarom niet verrassend dat alle Queens Alaska koolvis MSC-gecertificeerd is.

” Veel Alaska koolvis wordt verwerkt tot grote blokken, waarvan ook de bij kinderen populaire vissticks worden gemaakt. Wij hebben voor een leverancier gekozen die ons de hele Alaska koolvis filets kon leveren, die direct na de vangst aan boord wordt ingevroren.”
Onderweg naar Nederland maakt de vers ingevroren Alaska Koolvis nog een tussenstop in China, waar hij met de hand verwerkt wordt tot de graatloze filets die je van Queens gewend bent. Onze eigen Queens kwaliteitsmedewerkers zien er altijd op toe dat dit met de grootste precisie en zorg voor hygiëne en kwaliteit gebeurt.

Wil je meer weten over visserij in Alaska? Ga naar alaskaseafood.org

Wil je meer weten over de Queens Alaska koolvis? Bezoek onze productpagina.