Queens’ trots: verantwoord gekweekte Panga

Queens Panga heeft in 2012 als eerste ter wereld het ASC-keurmerk mogen ontvangen. Daar zijn we trots op!

In 2002 ging Queens een samenwerking aan met de Panga leverancier Vinh Hoan uit Vietnam. Dit zorgde voor de introductie van Panga in Nederland. Inmiddels is de Panga in ons land uitgegroeid tot de meest gegeten vis!

Door het succes van Panga wereldwijd, is Vinh Hoan inmiddels uitgegroeid tot de nummer 1 producent van Vietnam. Vinh Hoan wordt geleid door een zeer gepassioneerde onderneemster, mevrouw Khanh. Zij heeft niet alleen oog voor duurzaamheid en kwaliteit, maar werkt ook actief aan de leef- en werkomstandigheden van de werknemers. Ook wordt er veel aan liefdadigheid gedaan voor de omgeving, zoals het steunen van armoede-, studenten- of ouderenfondsen. Met oog voor de natuur wordt daarnaast bijvoorbeeld slik van de vijverbodems gebruikt voor het bemesten van planten en gewassen.

De duurzaamheidsfilosofie van Vinh Hoan stopt dus niet bij de visproductie.

Queens Panga heeft in 2012 als eerste ter wereld het ASC-keurmerk mogen ontvangen, waar we dan ook zeer trots op zijn. Dit is te danken aan het streng gecontroleerde kweekproces, waarin Vinh Hoan al jarenlang vooroploopt. Zo wordt de vis van eitje tot filet op bewuste wijze gekweekt en verwerkt. Dit proces, inclusief de productie van het visvoer, is volledig geïntegreerd in de productieketen van Vinh Hoan.

Vinh Hoan en Queens delen de passie voor Panga. Dit zorgt voor een unieke & duurzame samenwerking!